FOTO: null

Devet osoba, od čega dvoje djece, povrijeđeno je prilikom pada ringišpila u Posušju, potvrđeno je novinarima u MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

U trenutku nesreće koja se dogodila sinoć tokom održavanja manifestacije “Ilijino brdo” na ringišpilu se nalazilo desetak djece, a prava je sreća da niko nije teže povrijeđen. Uglavnom radi o ogrebotinama, nagnječenjima i lomovima.

Uzrok pada ringišpila još nije poznat, a detaljnije informacije o ovoj nesreći trebale bi se znati tokom dana.

Uhapšene dvije osobe

Nakon što je devet osoba, među kojima i dvoje djece, sinoć povrijeđeno u padu ringišpila u Posušju, dvije osobe su uhapšene zbog sumnje da su povezani sa nesrećom.

- Dvije osobe su uhapšene zbog sumnje da su počinile krivično djelo izazivanja opšte opasnosti i nad njima se trenutno provodi kriminalistička obrada - kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, Dražen Bošnjak.

Kada je riječ o težini povreda da osoba koje su bile na ringišpilu prilikom pada, Bošnjak je kazao kako se radi o povredama koje nisu opasne po život.

S obzirom da sinoć nije bilo uslova da se obavi uviđaj, on se vrši jutros u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca Policijske uprave Posušje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )