FOTO: null

Jedna žena ubijena je u Francuskoj kada je naoružani muškarac upao u penzionerski dom za monahe. Napadač je u bekstvu, a napad se ne vodi kao teroristički.

Napad se dogodio u blizini Monpeljea na jugu zemlje. Policijska operacija je u toku, dom je pretražen i svi monasi su spaseni.

Napadač je u bekstvu, prenose lokalni mediji. Izvor Rojtersa kaže da se nije reč o terorističkom napadu.

Muškarac je na sebi imao masku ili kapuljaču, a naoružan je naoružan nožem i puškom sa skraćenom cevi. Motivi napada su za sada nepoznati. 

"Gardijan" navodi da oko identiteta ubijene žene postoje suprotne informacije. Jedna glasi da je ona bila kućepaziteljka koja je uspela da pozove policiju pre nego što ju je napadač ubio nožem. Međutim, kasnije su stigle informacije da je ona bila vezana i da je uspela da pobegne, a da je ubijena neka druga žena. 

Gardijan" piše da u domu živi oko 70 monaha u domu za penzionisane monahe koji su ranije bili angažovani u misijama po Africi. 

Podsećamo, 130 ljudi ubijeno je 13. novembra 2015. godine kada je širom Pariza izvršeno šest koordiniranih terorističkih napada, dok je u napadu na redakciju lista "Šarli Ebdo" 7. januara iste godine ubijeno 12 ljudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )