FOTO: pixabay

Juče je na rasporedu od 17.30 sati u Fojnici bila zakazana zaostala utakmica između FK Fojnice i NK Bilalovac CPU. Početak utakmice obilježilo je izuzetno nevrijeme i obilne padavine, koje su teren koji je bio fantastično spreman dovele u katastrofalnu situaciju, piše Bug.ba.

Mnoge lokve su predstavljale probleme igračima a i sudijama te utakmice.
 
Utakmica je bila pod velikim nabojem od prvog sudijskog zvižduka.
 
U 16. minutu povela je domaća ekipa pogotkom Fejzića nakon ubacivanja. Već u 25 minutu nakon dosviranog prekšaja za gostujuću ekipu dolazi do naguravanja igrača nakon čega je glavni sudija izdvojio kapitena domaćina Hodžića i istom pokazao žuti karton.
 
Hodžić je uhvativši sudiju za ruku po procjeni sudije zaslužio i crveni karton, koji sudija nije mogao pokazati zbog toga što su ga igrači domaće ekipe spriječili u tome fizički.
 
U tim trenucima odgurali su sudiju od svog kapitena, jedan od igrača je sudiji uzeo karton iz ruke. Nakon toga pojedinci su postupili korektno i vratili karton Avdibašiću, koji je ponovo pokušao da pokaže Hodžiću crveni karton što su opet fizički spriječili igrači FK Fojnice.
 
Glavni sudija je stavio asistente pod zaštitu i uputio se sa njima u službene prostorije gdje su odlučili da se utakmica neće nastaviti zbog bezbjednosti službenih lica.
 
Nakon toga kapiten domaćina Hodžić je nasilnički pokušao da uđe u službene prostorije, prilikom čega je fizički napao i pokušao udariti sudiju Đelilbašić koja je bila u ulozi drugog asistenta, a tom prilikom nije dala Hodžiću da otvori vrata.
 
Ispred koleginice postavio se glavni sudija Avdibašić, koji je zaštitio koleginicu Đelilbašić i spriječio fizički napad i veći incident, piše "Bug.ba".
 
Službena lica su se već jutros oglasila po tom pitanju, o kojem se odlučuje na komisijkom zasjedanju pri FS SBK/KSB.
 
Avdibašić, Šehić i Đelilbašić istakli su da neće slučaj prijavljivati Policijskoj stanici Fojnica, ali svakako da se ovakva ponašanja trebaju kazniti i iskorijeniti sa sportskih terena,
 
FS SBK/KSB je i prošlo kolo imao još već incident kada je sudija Palalić nokautiran u Busovači, da li će doći do nekih promjena ostaje da vidimo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )