FOTO: Srpskainfo

Dragan Ševo (41) osuđen je na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.

Ranije je Okružni sud u Banaluci prihvatio sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da se Ševo osudi na 18 godina zatvora zbog ubistva monaha Stefana Ačića.
 
Ševo je u sudu naveo da je sporazum potpisao svjesno i dobrovoljno, odričući se prava na suđenje i žalbu. U sudnici je izjavio saučešće porodici ubijenog monaha, navodeći da mu je iskreno žao i da se kaje zbog svega.
 
– Ne mogu vratiti vrijeme. Da mogu, to bih ispravio. Ali što je učinjeno, učinjeno je i iskreno žalim zbog toga – rekao je Ševo, koji se nije protivio produženju pritvora.

Tužilac Borislav Čekić naglasio je da su sa ovim sporazumom saglasni i oštećeni, odnosno iguman manastira Glogovac Dojčilo Vlajković.
 
On je rekao je da je Ševo već na prvom ispitivanju priznao zločin, te da je sarađivao sa istražnim organima.
 
– Ukazao je i na dodatne dokaze koji su prikupljeni tokom istrage. Korektno se ponašao tokom cijelog postupka i smatramo da sve to opravdava sporazum, te da će se predloženom kaznom postići svrha kažnjavanja – rekao je Čekić.
 
Kao olakšavajuće okolnosti na strani optužnog, on je našao raniju neosuđivanost, ali i i samo priznanje krivice.
 
Ševo se tereti da je 7. decembra prošle godine iz koristoljublja ubio monaha, koga je dva puta ubo nožem u grudi. Zločin sedogodio u konaku manastira Glogovac gdje je Ševo došao s namjerom da od monaha zatraži novac na zajam.
 
Monah mu je rekao da on ne smije da mu daje novac od priloga. Vidjevši kesu s novcem na stolu, Ševo je ustao i s leđa prišao monahu, a potom ga je dva puta ubo nožem u grudi.
 
Sa stola je ukrao kesu u kojoj se nalazilo 566 maraka, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara. Od ranjenog čovjeka zahtijevao je još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je ukrao još 510 KM i 110 evra. Žrtvu je zaključao u sobi i odnio ključ, a monah je iskrvario nasmrt.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )