FOTO: null

Seriju od tri utakmice protiv najkvalitetnijih ekipa ABA lige košarkaši Igokee okončali su porazom od Cedevite (69:84).

Iako su protiv Budućnosti i Crvene zvezde bili nadomak pobjeda i obje utakmice izgubili na "jednu loptu", takav razvoj situacije nije viđen protiv Zagrepčana. Igokea je odigrala možda i najlošiju partiju od početka sezone, dok je s druge strane Cedevita "prodisala" nakon što je otpušten Skoti Hopson, a Duje Dukan i Dejvid Stokton poslati u drugi tim. Ujedno, posljednje pojačanje Marko Tomas dobro se uklopio i odigrao odličnu partiju. Trener domaćih Dragan Bajić čestitao je Cedeviti na zasluženoj pobjedi.

- Ovaj poraz dobro nam je došao i to je šamar koji nas spušta na zemlju da vidimo gdje smo i šta smo. Vidjelo se da su nam teško pala ova dva poraza na jednu loptu protiv Budućnosti i Crvene zvezde i sada nam treba malo vremena da se vratimo. Već u četvrtak igramo protiv Zadra u gostima. Protivnik igra iznenađujuće dobro na startu sezone i u tom meču moramo da ispravimo sve loše iz utakmice sa Cedevitom - izjavio je Bajić.

Naglasio je da je njegov tim loše izgledao na terenu.

- Totalno bez energije ušli smo u ovaj meč, što je Cedevita znala da kazni svojim iskustvom. Za razliku od prethodnih mečeva, gosti su igrali dosta disciplinovano i svi igrači podredili su se timu i stanje sa odstranjivanjem trojice igrača samo ih je osvježilo i opametilo. Nisu uopšte oslabljeni zbog te trojice već su ostali momci iskoristili šansu i pokazali da se ne radi o lošim igračima. Slabo semo se vraćali u odbranu i primili smo dosta laganih poena, dok su oni dosta dobili na širini dolaskom Marka Tomasa koji je odigrao jako kvalitetno - rekao je Bajić.

Juče kasno poslijepodne Nole je u paru sa Nenadom Zimonjićem imao neuspješno zagrijavanje, jer je poražen u prvom kolu dublova od francuske kombinacije Kventin Halis i Adrijan Manarino sa 3:6, 4:6.

Podrška bivših igrača

Trojica bivših košarkaša Igokee Nebojša Joksimović, Goran Gajović i Siniša Štemberger bodrili su ekipu sa tribina dvorane u Laktašima, ali nisu pomogli da bude izbjegnut još jedan poraz.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )