FOTO: InfoBijeljina

Doktor Mikajlo Lazić, direktor Bolnice "Sveti Vračevi" Bijeljina, pored rukovođenja ovom ustanovom i dalje radi ljekarske poslove, pa i u pola noći dolazi da operiše.

Gost naše emisije "Kafica", koji je na čelu bijeljinske bolnice četiri mjeseca, gdje je došao sa pozicije pomoćnika direktora za medicinska pitanja, a koju je obavljao deset godina, kaže da mu je prethodno iskustvo doprinijelo građenju upravljačkog pristupa, pa mu sada nije teško.

"I pored toga što sam direktor, ja i dalje radim medicinu. Nemoguće je prestati. To je u vama. Tako da i pored toga što sam direktor, pripravan sam, dolazim i u pola noći, operišem, radim preglede", ističe naš sagovornik, inače dječiji hirurg i pedijatar.

Dr Lazić kaže da je ljubav prema medicini kod njega oduvijek trajala, te je odmah nakon osnovne upisao Srednju medicinsku školu u Sarajevu, a nakon toga je Medicinski fakultet studirao u Nišu i završio u Novom Sadu.
Medicina je, ističe, poziv koji morate voljeti, a kada je zavolite, bez toga više ne možete.

"I dan-danas je tako. Vi ne možete raditi nešto sa ljudima, ako ne volite ljude. Ja radim sa dječijom populacijom i vi morate voljeti djecu da bi njima pomogli, da biste riješili njihov problem. Nekada je sa djecom teško raditi, ali vjerujte kada volite to što radite, to apsolutno nije nikakav problem. Djeca to prepoznaju, ne možete folirati", ističe dr Lazić.

Interesantan je, dodaje, rad sa djecom i tokom radnog procesa ne osjeti se ni umor.

"Ja sam u stanju pregledati po 50 djece i ne osjeti se manjak energije. I na 50. djetetu ista je energija kao na prvom", napominje Lazić za InfoBijeljinu.

Dnevno se, dodaje, zna uraditi i po četiri - pet operacija. Do sada ih je uradio gotovo 10.000.

"Vjerujte, sa istim principom, istom energijom i istom pažnjom pristupam operaciji kile, kojih sam sigurno 3.000 - 4.000 uradio. Ne možete se opustiti, to daje prostor i mogućnost da se greške naprave. U medicini morate biti koncentrisani od početka do kraja", naglašava dr Lazić.

Kakva je saradnja sa ostalim ljekarima i zdravstvenim ustanovama i kakvi su njegovi planovi kada je riječ o bijeljinskoj bolnici, samo su neka od aktuelnih pitanja o kojim smo razgovarali, a kompletan intervju sa dr Lazićem pogledajte u našoj video-emisiji "Kafica".

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )