FOTO: RTRS

Kantonalnom tužilaštvu u Zenici dostavljen je izvještaj u vezi sa paljenjem zastave Republike Srpske tokom skupa u tom gradu 9. januara, rečeno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali H.S, koje se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave - rekao je portparol Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.
 
Valentić kaže da je izvještaj dostavljen 16. januara i da paljenje zastave ima elemente krivičnog djela izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz Krivičnog zakona Federacije BiH.
 
On je naveo da je na skupu koji je prijavljen policiji kao "patriotski" i koji je održan 9. januara od 19.30 do 22.00 časa, ispred stadiona "Bilino polje" nepoznato lice zapalilo zastavu Republike Srpske, što je snimano mobilnim telefonom, a zatim je objavljeno na društvenim mrežama čime je došlo do uznemirenja javnosti.
 
Valentić je rekao da je policija saslušala organizatore skupa i svjedoke i utvrdila da se u vezu sa paljenjem zastave može dovesti lice H.S, koje je i ispitano na okolnosti počinjenog krivičnog djela.
 
Iz kantonalnog MUP–a nisu odgovorili na pisani upit Srne ko je organizator održanog skupa.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )