FOTO: srpskacafe.com

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske obavještava korisnike porodične penzije da u toku septembra i oktobra vrši evidentiranje potvrda o redovnom školovanju za djecu korisnike porodične penzije za školsku 2019/2020. godinu.

Za korisnike porodične penzije, djecu u dobi od 15 do 19 godina /1.301 korisnik/ potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 20. septembra, saopšteno je iz ovog fonda.

Za korisnike porodične penzije studente u dobi od 19 do 26 godina /2.234 korisnika/ potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 23. oktobra, o čemu će Fond uputiti poziv i početkom narednog mjeseca.

Fond PIO pozvao je korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školske potvrde u najbližu poslovnicu Fonda za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO kako bi isplata porodične penzije mogla da bude nastavljena neometano.

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju Fond korisnike obavještava i pisanom porukom na čeku prilikom isplate penzije za avgust, kao i na čeku prilikom isplate penzije za septembar.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u roku znači da se dijete-korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate, dodaje se u saopštenju.

U okviru zakonskog postupanja, Fond PIO za dostavljene školske potvrde zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta kao izdavaoca tog dokumenta. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )