FOTO: Srpska Info

Stanovnike Livna, posebno one koji žive u ulici Stjepana II Kotromanića, sinoć je oko 22.30 , uznemirio pucanj u automobilu “Mercedes” njemačkih registarskih oznaka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona po izlasku na mjesto događaja, pronašli su tijelo muškarca u vozilu. Uviđajem je utvrđeno da je riječ o M. D, rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Livnu, s privremenim boravkom u Augsburgu u Njemačkoj.

– Tragedija se dogodila u ulici Stjepana II Kotromanića bb i najvjerovatnije je riječ o samoubistvu. Tijelo nastradalog je prebačeno u livanjsku mrtvačnicu, a Kantonalno tužilaštvo će odlučiti ima li potrebe za obdukcijom. U ovom trenutku ja tu informaciju nemam. Uviđaj je završen, tako da su život i saobraćaj u ovom dijelu normalizovani – rekao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Kako je portal Radio Sarajevo uspio saznati riječ je o Mirku Damjanoviću, koji je dugo bio izvan BiH. Prema saznanjima u rodnog gradu ga mnogi nisu poznavali, jer je otišao da radi u Njemačku.
– Koliko znam Mirko je jedno vrijeme boravio i u Hrvatskoj, gdje je pokušavao naći posao. Žao mi je što je završio na ovakav način – kaže izvor blizak nesrećnom muškarcu.

U javnosti se govorilo da je u automobilu ostavio oproštajno pismo, ali je to demantovaoVrdoljak.

– Ne, nismo nikakvo pismo našli – dodao je Vrdoljak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )