FOTO: pixabay

Zabrinjava činjenica da se u određenom broju kompanija broj sati provedenih na poslu zaista više cijeni od onog što se stvarno uradilo

Na radnom mjestu dosada može biti pogubna po zdravlje, isto kao preopterećenost poslom. Dosadan posao dovodi do gubitka koncentracije, smanjenja efektivnosti rada, a u određenim situacijama može da izazove frustraciju i depresiju, tvrde stručnjaci sa Univerziteta u Torontu, nakon obavljenih istraživanja.

- Ovo se dešava u situaciji kada zaposleni nema šta da radi, ili je prerastao posao koji obavlja i upao u ravnodušnost. Zanimljiv je i podatak da postoje zaposleni koji stalno simuliraju rad, ostaju duže na poslu a zapravo ništa ne rade, jer su uvidjeli da je u mnogim kompanijama forma važnija od suštine. Posebno zabrinjava činjenica da se u određenom broju kompanija broj sati provedenih na poslu zaista više cijeni od onog što se stvarno uradilo - upozorava Piter Verder, rukovodilac istraživačkog tima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )