FOTO: InfoBijeljina.com

Beograd - Košarkaška reprezentacija okupila se u Beogradu pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini. Prvog dana pojavili su se svi igrači osim Nikole Jokića koji će se 2. avgusta priključiti nacionalnom timu na Kopaoniku. Naredna dva dana “orlovi” će imati ljekarske testove, a zatim počinju sa napornim radom.

Na planini u prvom dijelu priprema neće biti NBA igrača zbog dobro poznatog sporazuma da košarkaši iz najjače lige svijeta mogu da budu u trening kampovima svojih reprezentacija maksimalno 28 dana. Kompletne pripreme i kontrolne utakmice su isplanire. Đorđević smatra da Srbija nije imala ovakvu ekipu otkako je on na klupi.

- Svesno ulazimo u takmičarske rizike i želju za pobedama. To nas drži, to smo izgradili i tome težimo. Nikada nismo bili u ovakvom sastavu. Uvek je neko nedostajao prethodnih godina. Samo se nadam da će nas povrede zaobići i daćemo u Kinu otići kompletni. Niko od ovih momaka ne beži od ambicije da se vrati sa medaljom. To je naš veliki cilj i obaveza. Daćemo sve od sebe, ali prvenstvo je veoma zahtevno i mnogo ekipa je podiglo formu, koje su bolje timski i individualno. Čeka nas težak posao - rekao je Đorđević.

Umjesto Ognjena Kuzmića na Kopaonik će krenuti Nikola Jovanović. Odmah se odazvao pozivu i stavio na raspolaganje selektoru. Tu je i Milan Mačvan.

Kapiten sa prošlog Evropskog prvenstva odavno nije igrao. Povrijedio je koljeno dva puta u kratkom vremenskom razmaku, ali ga je Đorđević uvrstio u tim.

- Koristim ovu priliku da se zahvalim, ovaj poziv nisam zaslužio, jer nisam igrao godinu. Saigrači i treneri će više pomoći meni nego što ću ja njima. Osećam se dobro, treniram već duži period, ali nedostaje mi timska košarka - rekao je Mačvan.

Selektor nije želio konkretno da odgovori o odluci da precrta Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića. Preuzima odgovornost za odluke, kao i za dobre i loše rezultate.

- Kada pogledam ovu ekipu, mislim da smo izuzetno spremni i popunjeni na svim pozicijama. Mnogi igrači su napravili iskorak u svojim karijerama i zato su pozvani. Volim da pričam o onima koji su tu. Odluka je bila teška. Svi koji su bili na spisku, deo su ove grupe i u svakoj sledećoj akciji moraju da budu spremni da odgovore. Odluka je moja, u skladu s vizijom ekipe i protivnika sa kojima ćemo igrati - rekao je Đorđević.

Pripreme reprezentacije

  • 21. jul put na Kopaonik
  • 2. avgusta priključuju se NBA igrači
  • 4. avgusta Srbija u Čačku igra prvi kontrolni meč protiv Borca
  • 7. avgusta “orlovi” u Zrenjaninu igraju protiv Finske
  • 10. avgusta Srbiju testira Litvanija u Beogradu
  • 12. avgusta reprezentacija u Kaunasu ponovo igra protiv Litvanije
  • 16-18. avgusta Akropolis kup u Atini
  • 20. avgusta Srbija putuje u Kinu gdje će imati još tri provjere

Teodosić: Zvezda me nije zvala

Kapiten Srbije Miloš Teodosić izabrao je Virtus kao svoj naredni klub. To je naljutilo brojne navijače Crvene zvezde koji su se nadali da će iskusni plejmejker obući “crveno-bijeli” dres.

- Nije bilo pregovora sa Zvezdom. Niko me nije zvao, samo sam čitao u medijima. Krivo mi je što se stvorilo da sam ja loš, a uopšte nije bilo kontakta - rekao je Teodosić.

Simonović blizu Ljubljane

U danu kada se pojavio na okupljanju nacionalnog tima, procurila je vijest da je Marko Simonović blizu dogovora sa Cedevita Olimpijom. Očekuje se da oskorašnji košarkaš Zenita ubrzo ozvaniči saradnju sa klubom iz Ljubljane koji je zajednički projekat Emila Tedeskog, vlasnika Cedevite i čelnika Olimpije. Očekuje se da u idućih nekoliko dana i Jaka Blažič pojača ovaj klub tako da bi Simonović ponovo bio saigrač sa Slovencem sa kojim je dijelio pobjede i poraze u Crvenoj zvezdi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )