FOTO: Srpskacafe

Niko od ovih momaka ne bježi od ogromne želje i ambicije da se vratimo sa medaljom. To je uvijek naš cilj ali i obaveza i daćemo sve od sebe da se vratimo sa jednom od medalja – kaže selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je cilj ekipe osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu u Kini.

- Imamo dovoljno vremena, pripreme su isplanirane u doslednosti sa svime što smo uradili do sada. Igrači tačno znaju šta ih čeka i na koji način radimo. To nam je do sada donijelo jako dobre rezultate. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo otići u Kinu u najjačem sastavu. Niko od ovih momaka ne bježi od ogromne želje i ambicije da se vratimo sa medaljom. To je uvijek naš cilj ali i obaveza i daćemo sve od sebe da se vratimo sa jednom od medalja - rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na početku priprema za Svjetsko prvenstvo, koje se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini. Okupili su se svi igrači osim košarkaša Denvera Nikole Jokića, koji dolazi 2. avgusta.

- Takmičarski prvenstvo će biti zahtjevno, ima mnogo dobrih reprezentacija koje su podigle formu i igrače koji su podigli individualni kvalitet, čeka nas veliki posao - dodao je selektor, poželivši Ognjenu Kuzmiću da se što prije oporavi od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

- Trebalo je da bude tu, ali nije. Sve misli idu ka njemu. Želimo mu da što prije ozdravi i da se ponovo vrati u svoju ekipu kojoj je mnogo dao i kojoj će još mnogo dati - rekao je on.

Đorđević se nada da će ekipa biti spremna za početak ali i za kraj prvenstva.

- Pred nama je jedno izuzetno zahtjevno takmičenje koje svi ovi momci priželjkuju godinama. Želimo da odmjerimo snage sa najjačim reprezentacijama na svijetu. Biće promijenjen način takmičenja, promijenjen je sistem i kvalifikacije. Imali smo dvije godine nimalo lakog puta da dođemo do šanse da se borimo za jednu od medalja, jer je to naš apsolutni cilj kao i na svakom takmičenju.

Selektor se zahvalio svim igračima koji su se odazivali pozivu i istakao da su oni budućnost srpske košarke i nastavka tradicije traženja pobjeda u reprezentaciji.

Selektor je naveo da će se ovih dana napraviti detaljan plan za individualne programe koji moraju da se poštuju prije svega prema NBA ekipama.

Đorđević je dosadašnjem pomoćnom treneru Milanu Miniću zahvalio na saradnji i dodao da će ga u stručnom štabu zamijeniti Darko Rajaković, koji radi za Finiks Sans.

Srbija će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi D, sa selekcijama Angole, Filipina i Italije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )