FOTO: null

Đorđe Tomić jedan od četiri boksera Bosne i Hercegovine, a jedini sportista Bijeljine, koja su uspjela ostvariti normu za 1. Evropske Olimpijske igre sutra putuje sa ostatkom Olimpijaca u Baku gdje će pokušati ostavariti nemoguću misiju, te medaljom otvor

Na Evropskim igrama će učešće uzeti 49 država sa preko 6000 sportista. Bosna i Hercegovina je ostvarila norme u osam sportova. Boks je jedan od njih, u kome je Đorđe ostvario normu plasmanom na svjetskom prvenstvu u Kazakhstanu i osvajanjem Zlatne rukavice. 

Iako ima samo 20 godina Đorđe je već bio Olimpijski  kandidat za London 2012, kada je dobio poziv kao jedan od najperspektivnijih mladih sportista svijeta, da sa 17 godina učestvuje o trošku MOK-a u kvalifikacijama za OI. Đorđetov trener i trener reprezentacije BiH, Milenko Tomić, smatra da je Đorđe obavio adekvatne pripreme u Herceg Novom, te da je s obzirom da se veoma rano počeo baviti ovim sportom ima veoma bogato međunarodno iskustvo, što potvrdjuje i učešće na dva evropska i jednom svjetskom prvenstvu, čime bi mogao ostvariti zapažen rezultat na Evropskim igrama. 

Međutim postoji problem sa težinom. Đorđe se kvalifikovao u kategoriji 75 kg i isključivo u toj kategoriji mora nastupiti, a normalna težina je trenutno mnogo veća, što znači da višak od nekih 6-7 kilograma mora u kratkom roku regulisati što će dovesti do malaksalosti i naravno uticati na njegovu sposobnost.

Ipak se nadamo da će Đorđe to do početka borbi uspješno sanirati i biti spreman za istorijski momenat, te uspješno prestaviti svoj grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )