FOTO: null

Nadzorni odbor Rudnika i termoelektrane (RiTE) „Ugljevik“ smijenio je vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća Mileta Stevanovića i na njegovo mjesto imenovao Đorđa Popovića, a bivšeg direktora Žiku Krunića imenovao za vršioca dužnosti za korporativne po

Portal CAPITAL ranije je objavio da je Mile Stevanović, koji je 28. decembra prošle godine preuzeo funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora RiTE “Ugljevik”, samo nekoliko dana nakon toga otišao na bolovanje.

Stevanovićevi kritičari to su povezivali sa velikim otporom u RiTE Ugljeviku prema njegovom naprasnom stranačkom imenovanju. Stevanović je, kao i Popović, kadar DNS-a.

Međutim, zvanično Stevanovićevo obrazloženje bilo je da je direktorsku fotelju napustio zbog zdravstvenih problema.

Krunića je NO razriješio sa mjesta glavnog pravnog savjetnika u preduzeću i imenovao za vršioca dužnosti za korporativne poslove preduzeća.

Osim ovih razrešenja i imenovanja, Nadzorni odbor RiTE „Ugljevik“ je na sjednici održanoj 3. februara, razriješio izvršnu direktoricu za ekonomsko-finansijske poslove Ljubicu Jovičić i na njeno mjesto postavio Milijana Jovanovića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )