FOTO: InfoBijeljina

Rukovodstvo Skupštine grada, predstavnici parlamentarnih stranaka i kabineta Gradonačelnika, su danas održali međustranački sastanak u cilju sazivanja i održavanja 15. sjednice Skupštine grada Bijeljina, gdje je dogovoreno da se sjednica po redovnoj proceduri održi nakon dostavljanja potrebnih materijala od strane ovlaštenih predlagača.

Podsjećamo, zahtjev Gradonačelnika za održavanje sjednice na kojoj će između ostalog biti razmatrana i Informacija o stanju u poljoprivredi, upućen je 20. jula, a Skupština grada je isti dan postupila po zahtjevu i dostavila svim ovlaštenim predlagačima materijala dopis kojim se traži dostava potrebnih materijala.
 
Do danas, 4. avgusta, Informacija o stanju u poljoprivredi nije dostavljena, iako je Gradonačelnik u zahtjevu naveo da će istu u saradnji sa resornim odjeljenjem dostaviti najkasnije do 27.07.2022. godine, kao što nije dostavljen ni bilo koji drugi materijal potreban za održavanje sjednice.
 
S obzirom na to da je 4. avgust bio i poslednji dan propisanog roka za dostavu materijala, podnosilac zahtjeva, odnosno Gradonačelnik, u ovom slučaju nije ispoštovao sopstveni zahtjev, čime je i Skupštini grada onemogućeno da postupi po istom, iako je Skupština sve procedure ažurno pokrenula.
 
Ipak, zbog važnosti teme, na sastanku je dogovoreno da se sjednica održi po redovnoj proceduri, najvjerovatnije 18. avgusta, u nadi da će očekivani materijali biti dostavljeni.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )