FOTO: InfoBijeljina

Poznavanje rada na računaru danas je skoro pa obavezno, posebno za djecu, koja da bi ispratila korak sa naprednim informacionim tehnologijama imaju potrebu stalne edukacije u ovoj oblasti. Nažalost kabineti informatike u osnovnim školama nisu baš opremljeni na zavidnom nivou.

Zato su škola programiranja za djecu „Dexster's IT labaratorija“ iz Bijeljine i kompanija „IM Computers“ odlučili da obraduju učenike OŠ „Knez Ivo od Semberije“ iz Bijeljine donacijom jednog računara sa pratećom računarskom opremom za kabinet informatike. Ovoj školi danas je uručen računar koji će u mnogome olakšati rad na časovima informatike. 

Uz osnovne vještine u savremenom dobu, potrebno je i naprednije poznavanje rada na računaru, pa je mnogo lakše kada djeca na vrijeme krenu sa edukacijom u IT oblasti. Potrebno je ulagati u djecu, obrazovanje i talenat, jer je ulaganje u informatičku pismenost djece, ulaganje u njihovu sigurnu budućnost. Da je Dexter's IT laboratorija društveno odgovorna ustanova i da misli o talentovanoj djeci, govori i podatak da su od ove školske 2018./2019. godine, nakon dobijanja saglasnosti od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske o stipendiranju učenika, sve osnovne i srednje škole u regiji Bijeljina obavještene o programu stipendiranja učenika uzrasta od 8 do 16 godina koji osvoje zapažene rezultate na takmičenjima iz predmeta informatika i programiranje.

Iz Dexter's IT laboratorije napominju da je u toku upisni rok u redovnu školu programiranja za djecu te da se sva djeca koja su zainteresovana mogu javiti na promotivne besplatne radionice programiranja i da su u ponudi kursevi programiranja igrica i animacija, programiranje android aplikacija, robotika i web dizajn, jer kao što rekoše prvi koraci na putu od djece do inženjera se prave u Dexter's IT laboratoriji.

- Učenicima i nastavnom osoblju naše škole ovaj poklon mnogo znači, rekao je direktor OŠ „Knez Ivo od Semberije“ gospodin Radenko Savić koji se zahvalio na donaciji i naglasio da je ovo jedna od aktivnosti na modernizaciji i uređenju škole u kojoj je od kad je preuzeo dužnost obavljanja funkcije direktora renovirano 80% učionica i kabineta, saniran određen broj mokrih čvorova, zamjenjena stolarija na školi i u toku su radovi na daljem uređenju škole. Tako da je ova donacija Dexter's IT laboratorije prvi korak u zajedničkoj saradnji i jedna u nizu aktivnosti na poboljšanju kvaliteta nastave i uslova rada ove obrazovne ustanove, istakao je Savić. 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )