FOTO: null

Vlada Japana donirala je Centru za socijalni rad Ugljevik automobil Toyota RAV 4.

Kroz projekat, čija je približna vrijednost sedam miliona maraka, Vlada Japana je za 120 ustanova socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini obezbijedila vozila, čime se ubuduće uveliko olakšati njihov rad.

Vozila iz ove donacije namijenjena su isključivo javnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini, čija je djelatnost neposredno usmjerena na pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim grupacijama građana.

“Ovom donacijom će se u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost Centra za socijalni  rad i podići kvalitet usluge prema najugroženijim grupacijama stanovništva.Ovaj naš kraj je brdsko planinski pa nam je ovom donacijom olakšan pristup korisnicima, licima sa invaliditetom, djeci sa posebnim potrebama i osobama treće životne dobi”, kaže Dušica Stevanović direktor Centra za socijalni rad Ugljevik.

Pored namjenskog značaja, posebna vrijednost ove donacije je u ekološkom smislu, jer donirana vozila odgovaraju najvišim ekološkim standardima, pa će kao takva doprinijeti zaštiti životne sredine.

O korištenju vozila i njihovom dejstvu  na poboljšanje socijalne zaštite Ustanove socijalne zaštite godišnje će izvještavati donatora.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )