FOTO: null

U organizaciji Centra za kluturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku i Švedske nevladine organizacije "Građanska škola" iz Geteborga danas su osnovnim školama na području Ugljevika poklonjeni računari.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da su Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Donjem Zabrđu donirali 12 računara i 12 monitora, ugljevičkoj školi "Aleksa Šantić" 20 računara i 15 monitora i školi "Filip Višnjić" u Donjoj Trnovi 12 računara i 12 monitora. 

On je istakao da saradnja sa Šveđanima traje četiri godine i da su do sada donirali 150.000 KM kroz poklanjanje računara i za održavanje kursa engleskog jezika za odrasle. 

"Ovo je drugi put da Građanska škola iz Geteborga poklanja računare školama Ugljevika. Računari su u dobrom stanju, iako su korišteni", rekao je Vujević. 

Prema njegovim riječima, prijatelji iz Švedske obećali su da će u narednom periodu Centru za kulturu pokloniti muzički studio da bi se razvijali mladi muzički talenti. 

Direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić" Sreten Lukić zahvalio je Centru za kulturu i "Građanskoj školi" iz Geteborga i istakao da je ovom donacijom kabinet informatike opremljen računarima za svakog učenika. 

On je dodao da je škola do sada imala 10 računara, a donacija će biti iskorištena i za opremanje područnih škola, kao i za obavljanje administrativnih poslova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )