FOTO: Srpska Info

Dom zdravlja u Loparama od sutra počinje da radi testiranje za korona virus.

Testiranja će se obavljati svakim radnim danom od 7 do 15 sati besplatno pacijentima koji su sumnjivi na virus kovid-19.

Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković rekao je za Srpskainfo da je testiranje plod saradnje s njemačkom kompanijom “Domatek”.
– Prije deset dana prisustvovao sam u njemačkom gradu Mildorf patentu kompanije “Domatek” o otkrivanju virusa korona kroz brzi test, koji ćemo zvanično i u Loparama raditi od sutra – rekao je Nešković.
Veoma je značajno, prema Neškovićevim riječima, da se u Srpskoj upotrijebe iskustva Bavarske, jedne od najrazvijenijih evropskih oblasti u borbi protiv ovog opakog virusa.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo, jer možemo na ovaj način da se borimo protiv ovog opakog virusa, a posebno jer nam je partner prestižna njemačka kompanija, uz posredstvo velikog prijatelja Lopara Miroslava Kojadinovića – naveo je Nešković.

On je dodao da lica koja žele da se komercijalno testiraju na kovid-19 mogu to da obave u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Lopare po cijeni od 50 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )