FOTO: InfoBijeljina.com

Dom zdravlja Lopare od 1. juna počinje sa uslugama fizikalne terapije na terenu.

Direktor ove zdravstene ustanove Želimir Nešković istakao je da je ovo još jedan projekat kojim se povećava spektar usluga koje se pružaju zdravstvenim korisnicima iz ove majevičke opštine.

'Usluga će biti pružana u domovima naših pacijenata, a to je potreba jer je naša opština razuđena i ovakav vid usluga će umnogome pomoći onim korisnicima koji su posebno u rubnim dijelovima opštine", rekao je za Nešković novinarima.

Nešković je najavio  da će se u kućnim uslovima pružati usluge kinezi terapije, TENS /struje/ terapije, ultrazvučne terapije kao i terapije ručnom masažom.

"Upravo za namjene Centra za bazičnu rehabilitaciju u protekloj godini otvorili smo objekat površine 240 metara kvadratnih koji je izgrađen sopstvenim sredstvima u iznosu od 400.000 KM i od mjeseca jula ćemo početi sa njegovim radom u kome će se pružati sve fizioterapeutske usluge na primarnom nivou zdravstvene zaštite", dodao je Nešković.

Fizioterapeutski tehničar Irena Vrlješ rekla je da će se usluge pacijentima pružati svakim radnim danom od 07-15 časova.

"Potrebno je da se svi zainteresovani pacijenti jave u Dom zdravlja Lopare radi zakazivanja termina za terapiju", rekla je Vrlješeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )