FOTO: InfoBijeljina.com

Gradski odbornici skupštinske većine i opozicije, jednoglasno su pohvalili rad i razvoj bijeljinskog Doma zdravlja. Jedna su od rijetkih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, koja već duži niz godina ostvaruje pozitivne rezultate u svom poslovanju, redovno izmiruje sve obaveze prema zaposlenima, državi i poslovnim partnerima.

O radu Doma zdravlja za ,,Semberske novine’’ govori direktor ove zdravstvene ustanove primarijus dr Duško Milovanović.

Direktor ove zdravstvene ustanove, primarijus dr Duško Milovanović za ,,Semberske novine” kaže da im je ,,velika čast i zadovoljstvo, kad vide da se rad zaposlenih u Domu zdravlja cijeni i prepoznaje”. 

- Ova podrška nas podstiče da i dalje pratimo viziju naše ustanove, a to je da budemo vodeća zdravstvena ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite, prepoznatljiva u pogledu pružanja pouzdane, sveobuhvatne i kvalitetne zdravstvene zaštite,  u cilju ostvarivanja visokog stepena povjerenja korisnika usluga u naš stručni i kompetentni rad”, ističe dr Milovanović.

Osvrćući se na proteklu 2018. godinu, podsjeća da su pozitivno poslovali, uz ostvarenu dobit od 476.124 KM. Mnogo je urađeno u Domu zdravlja, a dr Milovanović je izdvojio najznačajnije investicije.

- Početkom 2018. godine smo izvršili preseljenje vešeraja koji se nalazio u Janji i kompletno smo opremili prostorije, naravno, poštujući neophodne standarde. Potom smo u maju završili opremanje novoizgrađenog objekta za Službu radiloške i ultrazvučne dijagnostike, obezbijedili smo i novi digitalni rentgen aparat, stacionarni mamograf, ortopan i druge potrebne medicinske aparate, kako bismo na primarnom nivou imali sve neophodno za što bolje pružanje usluga pacijentima. Takođe smo izvršili kompletno opremanje i novoizgrađene ambulante u Novom naselju Janja, koja je počela sa radom, a u decembru smo opremili centralnu sterilizaciju u novoizgrađenom objektu, za koju su kupljeni najsavremeniji aparati”, pojašnjava dr Milovanović.

Značajno je reći da su sredstva za ulaganja obezbijeđena zahvaljujući domaćinskom poslovanju, odnosno iz sopstvenih prihoda, ali i da se namjenski troše, a ono što je, takođe, karakteristično za ovu ustanovu je timski rad koji značajno doprinosi realizaciji planiranih zadataka. 

- Za ovu godinu imamo prilično ambiciozne planove i nadamo se da ćemo ih uspješno i u planiranom roku realizovati. Ono što smo i naveli u izvještaju je kupovina dva nova sanitetska vozila za održavanje, ali i unaprijeđenje pružanja usluga Službe hitne medicinske pomoći, izgradnju lifta, koji će omogućiti lakši pristup prostorijama u objektu, kako  osobama s invaliditetom, tako i starijim licima, a planiramo i izgradnju protivpožarnih stepenica”, najavljuje dr Milovanović. 

Uprkos činjenici da veliki broj zdravstvenih radnika odlazi iz Republike Srpske u potrazi za boljim primanjima, Dom zdravlja Bijeljina nema tih problema.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da, što se tiče odlaska kadrova iz naše ustanove, ni prošle, a ni u prvoj polovini ove godine nismo imali ni jedan odlazak. Nastojimo da obezbijedimo uslove rada na visokom nivou i da redovno izmirujemo sve obaveze prema zaposlenim, što daje određenu sigurnost. Naravno da bi plate mogle biti i veće, ali dijelimo sudbinu ostalih kolega zaposlenih u zdravstvu koje je propisao zakon”, kaže za ,,Semberske novine’’ dr Duško Milovanović.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )