FOTO: null

Dolazak turista u Bijeljinu povećan je za 11 odsto u proteklih 11 mjeseci, rekao je Srni referent za marketing gradske Turističke organizacije Milivoje Era.

Grad je u ovom periodu posjetilo 21.332 turista koji su ostvarili 41.934 noćenja, što je u odnosu na 2014. godinu hiljadu turista više i za 16 odsto više noćenja. 

Era kaže da je Bijeljinu tokom godine posjetilo 13.439 domaćih turista i 7.893 stranih, a turista je u gradu u prosjeku boravio 1,97 dan, što je ispod prosjeka u Republici Srpskoj od 2,34 dana. 

Prema njegovim riječima, iskorištenost 674 evidentirana ležaja u smještajnim objektima u gradu je 17 odsto i iznad je republičkog prosjeka koji iznosi oko 15 odsto. 

Najviše noćenja ostvareno je u hotelima, 81 odsto, u motelima 14 odsto i pet odsto u prenoćištima i pansionima. 

Era ističe da je 73 odsto svih dolazaka i noćenja turista u Bijeljini ostvareno u Etno selu "Stanišići" koje ima 275 ležaja. 

On kaže da je prošle godine zarada u turizmu u Bijeljini bila 16 miliona maraka, kao i prethodne. 

Za narednu godinu Turistička organizacija Bijeljine planira otvaranje info-punkta sa suvernirnicom, koji će biti uređen uz zgradu Muzeja u centru grada. 

Era kaže da grad još nema svoj zvanični suvenir, ali ima veoma bogatu ponudu raznovrnih suvenira. 

Boravišna taksa u gradu naplaćuje se dvije marke za domaće i za strane turiste. 

Od naplate ove takse u gradsku kasu se godišnje slije 60.000 KM, a 20 odsto prihoda od boravišne takse pripada Turističkoj organizaciji Republike Srpske

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )