FOTO: null

Povodom 20 godina od egzodusa Srba iz Sarajeva u Bijeljini će u četvrtak, 3. marta, biti prikazan dokumentarni film i izložba dokumentarnih fotografija o ovoj postdejtonskoj seobi 120.000 Srba na prostor Republike Srpske.

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "20 godina od egzodusa Srba sa područja Sarajeva", režisera Dragana Elčića, biće održana u 18.00 časova u gradskom Centru za kulturu. 

Izložba dokumentarnih fotografija koje su nastale u egzodusu, u februaru i martu 1996. godine, autora Borislava Vrlješa, biće otvorena u 19.30 časova u Galeriji Centra za kulturu. 

Centralna akademija povodom obilježavanja 20 godina od egzodusa biće održana 12. marta u Bijeljini, u regiji gdje se nakon egzodusa nastanilo najviše porodica sarajevskih Srba. 

“Ideal je zasjenio žrtvu i pokrenuo postdejtonski egzodus sarajevskih Srba, zarad mira i ostvarenja sna, za stvaranje Republike Srpske", navodi se u promotivnom spotu za manifestaciju o egzodusu čiji je organizator Udruženje građana "Prijatelji Ilijaša".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )