FOTO: null

Slabe partije Novaka Đokovića ove sezone uticale su na to da poslije 2.794 dana ispadne iz top tri tenisera današnjice.

Đoković je od juče na četvrtom mjestu ATP liste gdje nije bio još od 12. oktobra 2009. godine. Srpski teniser ispao je u četvrtfinalu Rolan Garosa i tako izgubio 1.640 bodova, a to su iskoristili finalisti Rafael Nadal i Sten Vavrinka. Đoković je tako nastavio negativan trend ove godine u kojoj nikako da odigra kvalitetan turnir pa zato konstantno gubi bodove.

Nije navikao na tako nešto, pošto je proteklih sedam i po godina konstantno bio u vrhu i osvajao najveće turnire. Trofeja sa takvih turnira nema gotovo godinu, od mastersa u Torontu, koji je bio igran još 31. jula 2016. Novak je trenutno na 5.805 bodova i u nastavku sezone brani "samo" 3.830 bodova, jer je pad u igri krenuo upravo od prošlogodišnjeg Rolan Garosa.

Međutim, mora brzo da se trgne, jer mu je Rodžer Federer za petama i kasni manje od 1.000 poena. Švajcarac je mudro preskočio sezonu na šljaci kako bi bio 100 odsto spreman za njemu omiljenu podlogu - travu. Prvi teniser svijeta i dalje je Endi Marej, ali i on polako gubi bodove i ne bi čudilo da ga do kraja sezone neko prestigne.

Britanac brani mnogo titula i 7.460 poena do kraja 2017, a to odgovara zahuktalom dvojcu Nadal-Federer. Dvije legende ovog sporta potpuno su iznenadile ove sezone, jer niko nije očekivao da će se vratiti u pravu formu.

Oni su ove godine osvojili ukupno sedam turnira (Nadal četiri, Federer tri), maltene sve i jedan veliki koji se igrao, a prošle svega dva i to nijedan grend slem. Njih dvojica su dokaz da velike šampione ne treba otpisivati, a oni mogu Đokoviću biti dodatni motiv da više radi kako bi se vratio tamo gdje je bio skoro osam godina uzastopno.

- Nema tu mnogo izbora, do uspjeha se dolazi svakodnevnim radom. Meni se uspjeh dogodio 10 puta na Rolan Garosu i ja sam presrećan zbog svega. Prošao sam teške momente i povrede, prije svega. Nastaviću da igram dok god me to bude usrećivalo. Ukoliko jednog jutra ustanem i ne budem više motivisan da odem na trening, okončaću igračku karijeru. I znate šta? Ne brinem se zbog toga, ja sam srećna osoba. Kad se jednog dana kraj karijere desi, desiće se. Prihvatiću to i preći na drugu stvar. Trenutno sam veoma motivisan i rad da treniram. Ukoliko mi tijelo to dozvoli, igraću još godinama - kazao je Nadal.

Federer: Nadal nevjerovatan

Osvajanje desete titule Rafaela Nadala na Rolan Garosu nije prošlo nezapaženo ni kod njegovog velikog rivala Rodžera Federera. Švajcarac je na "Tviteru" napisao samo "prosto nevjerovatno" i označio je španskog tenisera. Inače, Nadal sada ima 15 grend slem titula i prišao je Federeru na tri razlike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )