FOTO: null

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u suzama je dočekao kraj meča 1. kola olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru u kome je izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:7(4), 6:7(2). U suzama je i komentarisao poraz koji smatra jednim od najtežih u

“Sve čestitke ‘Delpu’. Sjajan momak i još bolji teniser. Imao je mnogo poteškoća sa povredama u poslednjih nekoliko godina i sigurno da je nedostajao tenisu. Vidjeli ste šta sve može da odigra, i šta je odigrao, pogotovo sa te forhend strane. Ubilački forhend. Prosto nevjerovatno, on ga je igrao iz sve snage iz svake pozicije. I, u presudnim momentima je odigrao bolje. Sve što mi preostaje je da skinem kapu i čestitam mu na ovom izvanrednom rezultatu”, rekao je Nole i gotovo u dahu dodao:

“Ovo je težak, ako ne i najteži poraz u mojoj karijeri. Sigurno da nije poslednji poraz na teniskom meču za mene, niti sam ja poslednji teniser i sportista koji će izgubiti na Olimpijskim igrama, ali… Boli. Boli užasno. Sigurno da činjenica su se mnogi ljudi oslanjali na mene, očekivali od mene… Ja im se izvinjavam što sam ih iznevjerio, ako sam iznevjerio nekoga. Ali, to je sport”.

Nole je istakao da iako je zahvalan Bogu na svemu u životu, i da ne želi da kuka, osjeća veliku tugu zbog ovakvog ishoda.

“Morao sam da napravim neke promjene u kretnji, igri, da se prilagodim, jer… nažalost, sa bekhend strane nisam mogao da udarim lopticu ‘čisto’. Šta da vam kažem. Neću da zvučim kao da ovdje kukam, jer čitav život, sve što sam postigao, Bog i život su mi podarili, i ja sam izuzetno zahvalan na tome. Nevjerovatno je šta sam ja doživio u karijeri, ove Olimpijske igre su bile tako željno iščekivane, a nisam nažalost mogao da pružim svoj maksimum… Ne tražim izgovor. Ali, tužno je, tužno na ovakav način završiti”, rekao je Novak sa suzama u očima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )