FOTO: null

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković odigrao je prvi zvaničan meč poslije šestomjesečne pauze izazvane korona virusom.

Teniski broj jedan je u meču 2. kola mastersa Sinsinati savladao Letonca Ričardasa Berankisa sa 2:0 (7:6, 6:4).

Đoković će u osmini finala u utorak od 21 sat igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Meč je odigran pod neobičnim okolnostima, bez prisustva publike i sa posebnim mjerama zaštite, u Njujorku, gdje je premješten turnir.

Berankis, koji trenira u Beogradu kod Janka Tipsarevića, dosta je namučio Đokovića.

Nije samo rival bio protivnik u ovom meču. Srpskog tenisera mučila je i povreda vrata, što je bila razlog odustajanja takmičenja u dublu. Đoković je tokom meča osjetio bol u vratu, što mu je smetalo pri izbačaju loptice kod servisa.

Prvi set je do rezultata 3:3 bio bez brejka, iako su obojica imali prilike. Prvi je do brejka stigao Letonac, koji je iskoristio slabiji servis Đokovića u sedmom gemu. Međutim, njegova radost je bila kratkog daha, pošto je Novak uzvratio već u sljedećem za - 4:4.

Do taj-brejka je svako dobio svoj servis, ali bilo je vidno da Novak ima problema sa povredom vrata. Pošto je prvi set riješio u svoju korist, Đoković je zatražio medicinski tajm-aut.

Masaža vrata nije dala rezultat na startu drugog seta. Berankis je poveo sa 2:0, ali je Novak vratio meč na 2:2. Poslije petog gema i vođstva rivala sa 3:2, Đoković je ponovo zatražio medicinski tajm-aut i masažu vrata.

U naredna dva gema videjli smo nova dva brejka i vođstvo Letonca sa 4:3.

Bilo je to sve što smo vidjeli od Berankisa. Đoković je u finišu dodao gas, stegao zube zbog očiglednih bolova, i sa tri vezana gema stigao do pobjede.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )