FOTO: null

Nakon dobro obavljenog posla u četvrtfinalu Dejvis kupa najbolji srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki zajedno se spremaju za nastup na prvom mastersu sezone na šljaci koji će 16. aprila početi u Monte Karlu.

Đoković i Troicki su ostvarili po jednu pobjedu u singlu protiv Španije i tako su trasirali put reprezentaciji Srbije do polufinala Dejvis kupa. Dobra atmosfera vladala je među "orlovima" tako da su obojica u dobrom raspoloženju doputovala u Kneževinu gdje ih očekuje prelaz na novu podlogu. Kako bi se što bolje pripremili za drugačije uslove igranja od onih sa početka sezone Đoković i Troicki su sparingovali, a fotografiju nakon zajedničkog treninga prvi reket Srbije objavio je na "Fejsbuku".

- Evo kako izgleda moja verzija "rada od kuće". Kako ste vi proveli dan? - napisao je Đoković u komentaru fotografije sa kolegom iz reprezentacije.

Turnir u Monte Karlu je jedan od rijetkih sa početka sezone na kojem Đoković može da osvoji bodove na ATP listi, pošto je prošle sezone na iznenađenje svih ispao u drugom kolu od Jiržija Veselog. Tako da će naredne sedmice braniti svega deset poena i imaće veoma dobru šansu da ove sezone napokon osvoji neke bodove na ATP listi, pošto je zbog slabe forme konstantno gubio i zbog toga sada kasni 4.045 za prvoplasiranim Endijem Marejom. Monte Karlo bi tako mogao biti svojevrsna prekretnica za Đokovića da napokon krene sa prepoznatljivim igrama iz prethodnih godina. Ranije ga je mučila povreda lakta, ali sada je ona iza njega potvrdio je u Beogradu kada je bez problema izdržao meč protiv Alberta Ramosa Vinjolasa.

Što se tiče Troickog ni on ove sezone nema previše dobrih rezultata, a u Monte Karlu takođe brani samo deset poena jer je prošle godine ispao u drugoj rundi od Žila Simona. Žrijeb za ovaj turnira na programu je sutra, a na njemu neće biti Rodžera Federera koji će pauzirati, ali zato se na teren vraća Marej koji se oporavio od povrede.

Sezona na šljaci

Mastersom u Monte Karlu počinje sezona na šljaci, a kruna će biti na drugom grend slemu sezone Rolan Garosu koji počinje 28. maja. Prije turnira u Parizu najbolje svjetske tenisere očekuju nastupi na još dva mastersa u Madridu (7. maj) i Rimu (14. maj). Takođe, tu su još neki manji turniri poput onoga u Barseloni, Minhenu ili Ženevi na kojima znaju igrati igrača sa vrha ATP liste. Što se tiče Đokovića on će do kraja Rolan Garosa braniti 3.610 bodova, što je najviše od top pet igrača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )