FOTO: kurir.rs

MELBURN - Teško je bilo šta novo napisati, a ne ponoviti se pred 50. duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera (9.30 časova) u polufinalu Australijen opena.

Dvojica tenisera koji konkurišu za titulu najboljeg ikada imaju toliko toga ostvarenog u karijerama i toliko zanimljivih duela u kojim je Đoković za nijansu bolji (26:23), da je se to graniči sa nevjerovatnim. Najsvježiji, a bogami i jedan od istorijskih je njihov posljednji grend slem duel u finalu Vimbldona kada je Federer propustio meč lopte na svoj servis, a Đoković poslije epskog preokreta stigao do 16. trofeja. Četiri više ima Švajcarac i prvi je na vječnoj listi, a tako će i ostati poslije turnira u Australiji, jer je Rafael Nadal porazom u četvrtfinalu izgubio mogućnost da se izjednači s njim. Međutim, Federer je poslije 2010. godine osvojio samo četiri najveća trofeja, a posljednji baš u Melburnu 2018. godine. Nevjerovatni Švajcarac koji je dobrano zagazio u 39. godinu imao je neuporedivo više posla do ovog meča, jer je prošao golgotu protiv Džona Milmana i Tenisa Sandgrena u kojem je spasio sedam meč lopti. Zato je i sam rekao da protiv Đokovića nema šta da izgubi pa možemo da očekujemo njegovu agresivnu igru i maksimalno skraćivanje poena, jer u dugim razmjenama teško da ima šanse sa Đokovićem.

Sa druge strane, srpski teniser ima dodatni motiv jer bi se odbranom titule vratio na prvo mjesto ATP liste. Na najvećim turnirima od Federera je posljednji put izgubio 2012. godine, a na putu do polufinala izgubio je samo jedan set i to u prvom kolu od Jana Lenarda Štrufa. Onda je postepeno dizao formu, koja je dostigla vrhunac u duelu sa Milošem Raonićem. Iako je srpski teniser sedam puta podizao pehar u Melburnu i voljeniji je nego na bilo kojem drugom grend slemu, u najbolju ruku imaće podjednaku podršku kao Federer.

- Svi dobro znamo da će publika biti na strani Švajcarca. Ipak, mislim da će se Novak sa svim tim nositi dobro, on jako dobro zna kako je biti u toj situaciji. Mislim da Novak ima sve što je potrebno za trijumf - rekao je Đokovićev bivši trener Boris Beker.

I zaista čini se da je Đoković toliko fokusiran i spreman da mu niko, pa ni Federer, u ovom trenutku ne može pomrsiti konce. Maksimalna fizička pripremljenost, ritern, čisti udarci, anticipacija i što je najvažnije govor tijela, sve je do sada izgledalo perfektno. Zbog toga su i kladionice dale veliku prednost Đokoviću, jer se njegova pobjeda plaća sa koeficijentom 1,11, dok bi na uloženu marku u slučaju pobjede Federera dobili 6,5.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )