FOTO: null

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da će priča o referendumu o pravosuđu BiH biti aktuelna sve dok se bitno ne promijeni odnos sudske vlasti i odnos prema interesima i potrebama svih naroda u BiH.

Đokić je, povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da odluka o referendumu u Republici Srpskoj mora biti stavljena van snage, rekao Srni da Bošnjaci i stranci u Ustavnom sudu BiH donose odluke kakve oni žele.

"Do sad su više puta potvrdili da mogu donijeti tako drske odluke, da suzbijaju ili ograniče interese koje imaju druga dva naroda u BiH, a mi smo jasno rekli da se sa takvom politikom ne slažemo i to je temeljna primjedba koju smo stavili na rad sudova i sudske vlasti u BiH", izjavio je Đokić.

On je istakao da je otvoreno pitanje referenduma jer sudska vlast usljed političkog uticaja, koji je neosporan, štiti interese bošnjačkog naroda na štetu interesa srpskog i hrvatskog naroda.

"To je Ustavni sud BiH više puta pokazao svojim presudama i zato je otvorena priča o referendumu i ona je aktuelna sve dok se bitno ne promijeni odnos sudske vlasti i odnos prema interesima i potrebama svih naroda", rekao je Đokić.

On je dodao da svaki narod u ovoj zemlji treba da bude tretiran potpuno ravnopravno.

Mersiha, porijeklom iz BiH: Zatvorite granice, dosta nam je izbjeglica

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )