FOTO: null

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa direktorom ruske kompanije Zarubežnjeft Sergejom Kudrjašovim o poslovnim planovima ove kompanije u Republici Srpskoj.

Đokić je rekao da RS kompaniju "Zarubežnjeft" doživljava kao strateškog partnera, te da su od velikog značaja za ukupan privredni razvoj Srpske aktivnosti koje ova kompanija sprovodi u rafinerijama nafte i ulja, kao i putem svoje maloprodajne mreže.  

"Svjesni smo koliki značaj imaju rafinerijski kapaciteti za cijelu Republiku Srpsku, a posebno za opštine Brod i Modriču, kada je u pitanju punjenje budžetskih i vanbudžetskih fondova i zapošljavanje", istakao je ministar Đokić i dodao da "Optima grupa" u ovom momentu zapošljava oko 3.000 ljudi u Republici Srpskoj.

On je naglasio da su resorno ministartvo i Vlada Republike Srpske spremni da i u budućnosti daju podršku poslovnim aktivnostima i investicijama komanije "Zarubežnjeft" u Republici Srpskoj.

Direktor Sergej Kudrjašov upoznao je ministra Đokića da komanija Zarubežnjeft nema namjeru da zatvori Rafineriju nafte Brod.

"Poslednje tri godine radili smo na povećanju efikasnosti. Za 20 odsto smo smanjili gubitke i vlastitu potrošnju u rafineriji i povećali  produktivnost za dodatnih 20 odsto. I u budućnosti, posebno u 2015. godini planiramo da nastavimo u istom pravcu", rekao je Kudrjašov dodajući da ova komanija ima interes da proširi mrežu maloprodajnih objekata na svim novim putnim pravcima.

Sastanku su prisustvovali i direktor Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović, te direktor "Optima grupe" d.o.o. Banjaluke Andrej Ozerov sa saradnicima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )