FOTO: null

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić smatra da referendum o Danu Republike nije nikakav hir, već da je potreban kako bi se zaustavile nepravedne odluke Ustavnog suda BiH.

Đokić je danas u Novom Gradu rekao da Ustavni sud BiH, u kojem su tri stranca i dva Bošnjaka - visoki funkcioneri SDA, preglasavanjem srpskih i hrvatskih sudija donose odluke štetne za srpski, a nekad i za hrvatski narod.

"Ta praksa se mora zaustaviti, u protivnom postoji mogućnost da se počne osporavati i naziv Republika Srpska, kao što je u prethodnom periodu urađeno za nazive nekih opština i u slučaju himne i grba Republike Srpske", naglasio je Đokić.

On kaže da političari u Sarajevu imaju podršku nekih međunarodnih krugova, a većina njih treba da ima u vidu da dolazi iz zemalja razvijene demokratije gdje je referendum normalna pojava.

Đokić je rekao da se u Republici Srpskoj traži to isto i ništa više.

"Referendum je u nedjelju, 25. septembra, a u ponedjeljak 26. septembra ništa dramatično se ne sprema, niti će se desiti. To će biti samo prilika da narod slobodno kaže svoju volju", naveo je Đokić.

On kaže da je siguran da će građani podržati da Republika Srpska ima svoj dan i da taj dan bude 9. januar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )