FOTO: null

Dok se fudbaleri Radnika odmaraju od naporne sezone u jesenjem dijelu šampionata, rukovodstvo semberskog premijeligaša imaće težak zadatak u nastavku šampionata.

Bijeljinci zauzimaju predposlednju poziciju na tabeli, a u koliko žele da zadrže premijerligaški status moraće izvršiti radikalne rezove u prvom timu, te dovesti adekvatna pojačanja koja će zadovoljiti kvalitetom, a time izbjeći opasnu zonu i uploviti u mirniju luku spasa. 

- Potrebno nam je pet pojačanja i to na mjestima štopera, zatim tri vezna igrača i polušpic. Cilj nam je da na svakoj poziciji imamo po dva igrača jer nam na proljeće predstoji grčevita borba za opstanak, kao i borba za trofej pobjednika Kupa RS. Poslednjih dana sam obavio nekoliko razgovora sa potencijalnim pojačanjima i sa nekima smo u završnoj fazi ali o imenima ćemo govorti nešto kasnije pošto igrači za koje smo zainteresovani moraju da završe sa papirologijom u timovima iz koji će doći – rekao je sportski diretkor Radnika Boro Đokić.

Bijeljinci sa pripremama startuju 15 januara, a prozivka će biti izvršena na Gradskom stadionu u 10 časova.

- Početak priprema je 15. januara. U 9 časova smo planirali ljekarske preglede i mjerenje igrača a u 10 sati prozivku. Planirali smo dvije sedmice raditi u Bijeljini, a onda dvije sedmice otići u toplije krajeve gdje bi brusili formu i odigravali prijateljske utakmice, ali sve ovo zavisi od finansijske situacije koja je teška. Mi smo jedina ekipa u Premijer ligi BiH koja nije išla ni na jedne pripreme od kako smo ušli u ovaj rang takmičenja u nazad tri godine - kaže Đokić.

Puna podrška treneru Slavku Petroviću

- Novi trener je došao poslije šestog kola kada smo imali samo jedan bod na kontu i kada smo već bili otpisani od mnogih. Međutim uspio je za kratko vrijeme stabilizovati ekipu ali se problem javio u tome da pojedini igrači nisu odmah prepoznali njegovu filozofiju i način rada te je zbog toga bilo određenih propusta. Pod njegovom palicom smo osvojili devet bodova i ostali u trci za opstanak koji nam je primarni cilj - rekao je sportki direktor Randika Boro Điokić

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )