FOTO: null

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ubijeđen je da će Vlada naći način da obezbijedi neophodnu podršku bijeljinskom preduzeću "Orao" za realizaciju ugovornog odnosa sa ruskim vazduhoplovnim zavodom.

Đokić je rekao da je bijeljinskom preduzeću za proizvodnju i remont "Orao" u ovom času, prije svega, potrebna pomoć u finansijskom smislu.

"Sa ruske strane smo dobili vrlo jasno uvjeravanje da su spremni da sarađuju i to je za nas veoma bitna činjenica", rekao je Đokić sinoć novinarima u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, i juče je u Vladi Republike Srpske održan sastanak sa predstavnicima "Orla" da bi bilo pronađeno najbolje rješenje koje će omogućiti da se već dobro trasiranim putem stigne do potpisa ugovora između vazduhoplovnih zavoda u Srpskoj i Rusiji.

Đokić je ocijenio da će saradnja "Orla" i ruskog partnera na novom projektu biti četvrto razvojno doba "Orla" u njegovoj tradiciji dugoj 71 godinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )