FOTO: null

Predsednik RS Milorad Dodik trebao bi da podnese ostavku, ukoliko pristane da se odgodi referendum u RS o 9. januaru kao Danu RS, istakao je ovo danas lider Socijalističke partije RS (SP RS) Petar Đokić.

Komentarišući nezvanične informacije da bi premijer Srbije Aleksandar Vučić mogao da zatraži od Dodika da se odgodi referendum u RS, zakazan za 25. septembar, Đokić, čija je partija u vladajućoj većini u RS, zajedno s SNSD i DNS, je kazao da je njegov iskreni stav da bi Dodik trebao da ponese ostavku, ako bi to prihvatio, prenosi Fena.

- Ne bi imalo nikakvog smisla da bude predsednik RS, a ni bilo ko drugi ko bi na taj način delovao - rekao je predsednik socijalista RS danas u Banjaluci.

Pitanje referenduma, navodi, nije ad hoc pitanje, koje je tek tako nekome palo na pamet, već se "promislilo i dugo analiziralo stanje i ponudila parlamentu i građanima ta opcija".

"Vučić se neće mešati"

Đokić smatra da se ni Vučić niti bilo ko drugi "neće se uplitati u to, jer bi time pokazao da se upliće u unutrašnje stvari u našoj zemlji, što ne treba ni njima, niti bilo kome drugom".

- Sigurno da po ovom pitanju može biti konsultacija i one su korisne. I danas ćemo se sresti s Vučićem i delagacijom Vlade Srbije i drago nam da oni dolaze u RS - rekao je Đokić i dodao da je neophodna saradnja s okruženjem, ali da RS ima pravo na svoje odluke i one treba da se poštuju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )