FOTO: Printscreen/youtube

DOK Srbe koji su bolesni ne puštaju ni na liječenje, nekadašnji komandant Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakib Mahmuljin, koji je pravosnažno osuđen zbog ratnih zločina nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića umjesto da bude na odsluženju kazne u zatvoru, on očigledno ljetuje u Turskoj, rekao je za "Novosti" predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić.

– Kao što su na slobodi oni koji su mučili i ubijali Srbe u zloglasnom sarajevskom logoru Silos a pravosnažno su presuđeni, tako i Mahmuljin očigledno ljetuje u Turskoj a pod plaštom liječenja – izjavio je Kojić i dodao da je Sud Bih odgovoran jer je trebao da izda nalog za hapšenje kako bi Mahmuljin završio iza rešetaka, gdje i pripada.

– Pod hitno tražimo da se deportuje u Bosnu i Hercegovinu i da se pošalje tamo gdje mu je mjesto. Bisera Turković bi trebala da se pozabavi ovim pitanjem a ne napadima na Republiku Srpsku, nek izađe pred porodice žrtava i kaže nam kako je on tamo i da li mu je SDA platio ljetovanje na ekskluzivnoj lokaciji – dodao je predsjednik  Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica za „Novosti“.


Prema njegovim riječima, uz Mahmuljina je njegov saborac bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji bi zajedno da ovim monstrumom trebao da bude iza rešetaka.

– Naše političare pitamo dokle će dozvoljavati da naše porodice budu ismijavane a naše žrtve ponižavane? Krajnje je vrijeme da se naše žrtve počnu poštovati, u suprotnom ćemo krenuti u radikalnije vidove borbe, jer su naši srodnici stvorili Republiku Srpsku i nećemo dozvoliti da nas bilo ko podcjenjuje i omalovažava – poručio je Kojić.

Podsjećamo, Mahmuljin je drugostepenom presudom Suda BiH krajem aprila ove godine pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog zločina počinjenih 1995. godine, kada kao komandant nije spriječio zločine pripadnika zloglasnog odreda „El mudžahedin“ nad zarobljenim vojnicima Vojske RS, civilima te pripadnicima sanitetskog osoblja na području Vozuće i Zavidovića. Ipak, on je, prema nepotvrđenim informacijama, u Turskoj, a kao razlog je, kako se spekuliše, navedeno liječenje.

S druge strane,  kako su „Novosti“ ranije pisale mudžahedini  su bili nagrađivani za svaku odrubljenu srpsku glavu koju su donijeli u Sarajevo ili Zenicu, a Šefik Džaferović, koji danas vrši funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH znao je za sve zločine koje su tada počinjeni nad Srbima.



Iako Džaferović, negira i umanjuje sve zločine počinjene od strane tzv. Armije BiH, postoje dokazi o njegovoj umješanosti.
 
Redakciji „Novosti“ ustupljen je dokument, koji o tome i svjedoči. Naime, Šefik Džaferović koji je 1995. godine vršio funkciju načelnika Centra javne bezbjednosti Zenica, potpisao je dokument sa spiskom imena mudžahedina koji su upisani  u državljanstvo BiH.


U zločinima Alijinih mudžahedina, Mahmuljinovih i Delićevih vojnika te Džaferovićevih policajaca spaljeno je do temelja 66 sela, uništeno preko 5.000 kuća, 12 crkava i jedan manastir, srušena groblja od kojih su neka stara i preko pet vijekova, ubijeno 465 vojnika i civila, protjerano više od 22.000 civila i građana srpske nacionalnosti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )