FOTO: null

Danas je u Ugljeviku potpisan sporazum o saradnji opština Ugljevik i Kidričevo u cilju nastavka dosadašnje prijateljske i poslovne saradnje.

Sporazum o saradnji potpisali su načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i župan opštine Kidričevo u Sloveniji Anton Leskovar.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da će se saradnja ovih opština biti usmjerena ka oblastima privrede, kulture, obrazovanja i sporta, kao i u razmjeni iskustava u  načinu upotrebe sredstva iz fondova EU u cilju uspješnog  strateškog planiranja upravljanja  lokalnom zajednicom.

“Uspostavljanjem saradnje između dvije lokalne zajednice, ojačan je zajednički interes, a to je pristup evropskim fondovima. Opština Ugljevik će na taj način jačati privredne kapacitete i uspostavljati nove kontakte u EU”, istakao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Kao što je Ugljevik prepoznatljiv po proizvodnji uglja i električne energije , tako je i Kidričevo poznato po proizvodnji aluminijuma. Osim toga ove dvije  opštine slične su i po razvijenosti privrede, kao i broju stanovnika.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )