FOTO: null

Juče je u prostorijama Ekonomske škole u Bijeljini priređena dodjela nagrada za srednjoškolce u takmičenju koje je organizovao Microsoft BiH za razvoj aplikacija za windows phone platformu. Od 10 telefona što je bio ukupni fond za BiH, šest je došlo u Bij

Samo takmičenje je trajalo u periodu od 1.12.2014. do 15.3.2015. godine. Učestvovale su sve srednje škole  u BiH u kojima nam je omogućena prezentacija, objašnjenje tehničke okolnosti, alati i upute za rad.

- "Od ukupno 16 aplikacija, 11 aplikacija (od 7 autora)  su uradili srednjoškolci iz Bijeljine. Šest autora je nagrađeno sa telefonima marke Lumia 630 DS i Lumia 520 DS. Sama tematika takmičenja nije postojala, što znači da su srednjoškolci mogli da prave igre, aplikacije za podršku brendu, poznatoj ličnosti ili pak sportskom klubu. Ja sam lično izrazio želju da to budu lokalne aplikacije, i dvije od takvih su nagrađene", rekao je za portal InfoBijeljina Darko Šerfezi.

Ovo je podrstek za mlade ljude da napreduju u svom radu, i naravno ovim aplikacijama su korak bliže da postanu članovi Microsoft zajednice. Čim upišu fakultete, imaju šansu da postanu MSP-jevi i da iskoriste sve beneficije koje MSP program pruža.

Ovo je dokaz i da su mladi iz Bijeljine željni napretka, da su sve IT struke sve popularnije, kako u svijetu tako i kod nas. Microsoft će nastaviti sa ovakvim takmičenjima, i drugim oblicima animiranja mladih.

- "Želio bih da se zahvalim profesorima i direktorima, koji su nam pružili podršku kroz ovaj projekati da se zahvalim ovim mladim ljudima koji su iskazali želju za radom, i naravno bili zaista nagrađeni. Ujedno bih iskoristio priliku da najavim MS Network 5, najveće Microsoft konferenciju koja se održava u Neumu, od 27.4 do 29.4.", rekao je na kraju razgovora Šerfezi, dodajući da poziva sve one koji žele da budu dio programa i da se prijave na stranici MS Network-a, gdje mogu i pronaći sve detaljnije informacije.

Ovogodišnja konferencija učesnicima će ponuditi 6 paralelnih smjerova sa 73 predavanja od strane ukupno 80 predavača, među koji ma su i 25 predavača sa Microsoft MVP titulom. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )