FOTO: null

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, zatražio je ostavke predstavnika tog bh. entiteta u Parlamentu Bosne i Hercegovine kazavši da je to uslov za raspisivanje predsjedničkih izbora u RS-u.

Dodik je zatražio i ostavku člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. On je ponovio da nema ništa protiv održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora, ali na svim nivoima.

"Nije sporno raspisivanje izbora u RS, ali oni moraju da se dese i na zajedničkom nivou. To znači ako će poslanici svih partija iz RS napustiti Parlamentarnu skupštinu i tada se stvaraju uslovi za biranje za Predstavnički dom. A uslov za moju ostavku je i ostavka člana Predsjedništva BiH, a prije toga ostavka poslanika. Ja sam za da razgovaramo o tome kao i o referendumu u formi pitanja Da li podržavate da 9. januar bude Dan RS. Mislim da bi bilo dobro da on bude na dan izbora. Imamo odličnu priliku da jednim izlaskom na birališta riješimo nekoliko važnih pitanja", kazao je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )