FOTO: srpskainfo.com

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik govorio je danas o prisustvu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vekia na jednom od prijema povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

Prisustvo Čovića i Del Vekia na ovom prijemu izazvalo je mnogo komentara u BiH, ali i Hrvatskoj.

– Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsjednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negdje ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci. Negdje na samom kraju prijema ja sam se sreo s njim. Kako to neko tumači to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio sa ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju –  poručio je Dodik.

– Želim da kažem veoma jasno da ćemo i mi na njihov poziv kada budu obilježavali važne narodne praznike, mi ćemo biti, bez obzira što imamo mnogo neraščišćenih istorijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem – naveo je Dodik.

Kako je kazao, vidio je orkestrirani napad na one koji bili na svečanosti.

– Još jednom sam zahvalan gospodinu Čoviću. Mislim da je to dio njegovog opredjeljenja da gradi dijalog sa narodima u BiH – kazao je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )