FOTO: null

Predsjednik RS Milorad Dodik je najavio da će Narodna skupština RS na jednom od narednih zasjedanja razmatrati odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike.

Komentarišući intervju Miroslava Lajčaka, nekadašnjeg visokog predstavnika BiH, da će organizatori referenduma o odlukama visokih predstavnika biti sankcionisani, rekao je da to doživljava kao prijetnju.

Na upravo završenom sastanku bivših predsjednika Narodne skupštine RS s Dodikom i sadašnjim predsjednikom NS RS Nedeljkom Čubrilovićem zaključena je da vlast i opozicija trebaju raditi zajedno na očuvanju Republike Srpske.

Čubrilović je istakao da je cilj današnjeg sastanka bila razmjena mišljenja navodeći da je Dodik imao obraćanje o aktuelnoj političkoj situaciji.

Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik parlamenta RS, kazao je da je osnovni zaključak sastanka da svi u RS trebaju raditi na jedinstvu naroda i jedinstvu u očuvanju RS.

Istovremeno, Dragan Kalinić je naveo da mu je kao bivšem predsjedniku Narodne skupštine RS bolna činjenica da ova institucija "često liči na željeznički peron". Savjetovao je vladajućoj koaliciji i opoziciji da ne rade na svoju štetu jer "trenutna situacija najviše šteti integritetu RS i dignitetu NS RS".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )