FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas u Loparama ključeve novoizgrađene kuće Joki Milovanović, čija su tri sina poginula u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Uz ključeve kuće površine 42 metra kvadratna, koju je finansirao kabinet predsjednika Republike Srpske, Dodik je poklonio Joki Milovanović i ikonu svetitelja njene porodice Svetog Arhangela Mihaila.

"Ovo je bilo potrebno davno učiniti, ali nikad nije kasno. Sad smo dogovorili da ovdje uradimo još neke stvari, da bi sve to bilo uređeno - od ljetnikovca do grijanja", rekao je Dodik nakon što je razgovarao sa Jokom Milovanović i njenim sinom i unukom. 

Predsjednik Dodik naglasio je da mu je drago što je imao priliku da na ovaj način pomogne. 

"Drago mi je što sam imao priliku da pomognem, a baku Joku sam upoznao i dogovorio ovu pomoć kada je bila promocija filma o stradalima. Tada sam čuo da ona ima u Loparama stan u koji se teško penje i onda smo odlučili da ovo uradimo. Zima nas je onemogućila da to uradimo prije, ali evo sada je urađeno", rekao je Dodik novinarima. 

Predsjednik Srpske je ocijenio da Loparama svakako treba pomoć, posebno kada je riječ o posljedicama klizišta. 

"Treba pomoći ovoj opštini. Sa načelnikom Lopara Radom Savićem porazgovarao sam o tome i moramo da vidimo kako ćemo pomoći ovim ljudima, koji su imali štetu od klizišta. Svakako, to je elementarna nepogoda i moramo da vidimo kako ćemo to uvrstiti u strukturu davanja pomoći putem Fonda solidarnosti", rekao je Dodik. 

Osamdesettrogodišnja Joka Milovanović, koja je do danas živjela u trošnoj, neuslovnoj kući, bez vode, u kojoj je othranila desetoro djece, zahvalila je predsjedniku Dodiku što je, kako kaže, održao obećanje i sagradio joj novu kuću. 

U garsonjeri koju je prethodno dobila nije mogle živjeti jer su je, kako kaže, godine stigle, noge izdaju i teško podnosi visinu jer boluje od astme. 

Joka Milovanović jedan je od aktera dokumentarnog filma "Djeca" u produkciji RTRS-a. Obećanje kojoj je na projekciji filma dao predsjednik Milorad Dodik je održano i majka Joka Milovanović stambeno je zbrinuta. 

Infrastrukturu za kuću obezbijedila je opština Lopare. 

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zadovoljstvo što je baka dobila kuću, a opština Lopare je učestvovala tako što je obezbijedila lokaciju i komunalnu infrastrukturu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )