FOTO: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je upoznao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa prijetnjama koje dolaze iz Sarajeva.

- Sa predsjednikom Srbije razgovarao sam skoro dva sata. Moja obaveza je da Vučića, kao predsjednika Srbije, koja je garant Dejtonskog sporazuma, upoznam sa situacijom u BiH i prijetnjama koje dolaze iz Sarajeva. U Sarajevu su stvari na istoj meti, odnosno odstojanju - sarajevska politička čaršija favorizuje antisrpsko raspoloženje u želji da nestane Republika Srpska - rekao je Dodik za RTS.

On je istakao da da nijedan uspjeh spoljne politike Srbije i srpskog naroda nije prihvatljiv za političare u Sarajevu, te da je u tom duhu dočekan i sporazum iz Vašingtona.

Dodik kaže da međunarodna zajednica ima dvostruke aršine - s jedne strane priznaje Albancima pravo na samoopredjeljenje a s druge strane, Srbima u BiH to pravo ne priznaje.

Dodik ponavlja da neće biti nikave oružane akcije iz BiH jer on to, kao član Predsjedništva, neće dozvoliti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )