FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je kao privatno lice podnio tužbu protiv sebe samoga nadležnim tužilaštvima, a za svjedoke pozvao Dragana Čavića, Mladena Bosića, Branislava Borenovića, Vukotu Govedaricu i druge politi

“Ne bojim se procesa. To sam uradio s namjerom da prekinem ovu harangu i da se sve to smjesti u institucije ove zemlje, rekao je Dodik, javlja novinar “Nezavisnih”.

„Iako je ovo neuobičajeno, odlučio sam da tužim sebe, jer oni nisu podnijeli tužbe, iako su iznosili optužbe“ naveo je Dodik.

Tvrdi da će to doprinijeti stabilizaciji prilika i podstaći i druge da isto rade da bi stala javna galama.

Očekuje i brzo ragovanje nadležnih pravosudnih institucija.

Dodik je ovo izjavio poslije sastanka sa liderima Demokratskog narodnog saveza Markom Pavićem i Socijalističke partije RS Petrom Đokićem u Palati Republike.

Dodik, Pavić i Đokić su kao koalicija zadužili Vladu RS da svake sedmice pozove srpske predstavnike u Savjetu ministara BiH na usaglašavanje odluka koje se donose na nivou BiH.

Dodik je rekao da će predložiti da se primjenjuje evropski model.

Pojasnio je da se evropski model odnosi na to da stalni predstavnici zemalja članica EU svake sedmice u Briselu usaglašavaju politike svojih zemalja sa politikama EU, te je rekao da želi da se takav model primjenjuje i u BiH.

Rekao je da je Savjet ministara prema Ustavu BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH, a da su izvršna ovlaštenja na nivou entitetskih vlada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )