FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da postoji veoma realna opasnost od terorizma u BiH, u kojoj raste broj vehabija.

Dodik je istakao da je, prema podacima obavještajne zajednice i to ne samo one u BiH, procijenjeno da 3.400 stanovnika u BiH može sprovesti terorističke akcije. 

On je rekao da je oko 500 ljudi već prišlo "Islamskoj državi", a neki od njih se sada i vraćaju u BiH. "Mi u Republici Srpskoj ustajemo i liježemo sa brigama o tome", rekao je Dodik za Televiziju "Pink". 

Predsjednik Srpske je istakao da su politički uslovi u BiH za širenje vehabizma osnovni problem. 

On je ukazao da su mnogi pokušali da sakriju da je ubistvo policajca u Zvorniku bio teroristički akt. 

Dodik je iznio podatak da je od rata pa do sada u BiH izgrađeno 1.100 džamija, te da je u samom Sarajevu dramatično povećan njihov broj. 

"Samo u novom dijelu Sarajeva imamo džamiju koju je sagradio princ iz Saudijske Arabije, a u kojoj se okupljaju vehabije", podsjetio je Dodik. 

On je upozorio da na Ilidži i u drugim dijelovima Sarajeva saudijski investitori grade stanove za ljude iz arapskog svijeta i da će, ako oni dođu, to promijeniti karakter BiH. 

Dodik je istakao da mnoge vehabije već mogu da se vide u javnim službama i da niko nikada ne može biti siguran na koji će način djelovati. 

Prema njegovim riječima, ti "spavači" su najopasnija priča koja postoji na ovom prostoru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )