FOTO: null

Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o donošenju odluke o objavi rezultata popisa stanovništva BiH i drugim temama.

"Republika Srpska smatra da je odluka direktora Agencije za statistiku BiH nezakonita i to je za RS neprihvatljivo", poručio je Dodik.

Dodao je da će RS i u ovom slučaju "postupati zakonski".

"Predstavnici RS-a i statističkim agencijama će postupati prema zakonu. Sam popis stanovništva BiH je nosio niz špekulacija".

Nakon ovih riječi, Dodik je prokomentarisao izjavu biskupa Franje Komarice koja je podigla veliku prašinu.

"Njegova izjava ne doprinosi normalizaciji odnosa. Pozivam biskupa da se izvini. Na ovaj način se sa njim neće moći sarađivati", dodao je Dodik.

"Postoje i zakonski postupci za širenje mržnje, ali je naprimjerenije da se biskup izvini sam, ovakva izjave ne doprinose stabilizaciji odnosa", poručio je.

Također, Dodik je tražio da se popis stanovništva objavi i u RS-u  jer agencije imaju sve podatke.

Dodik je također odgovorio na tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o RTRS-u

"Nije tačno da ja upravljam RTRS-om i to je nezavisni javni servis", kazao je Dodik i dodao da je zvao Mektića koji mu je rekao da je na satanku.

"Poslije toga me nazvala njegova sekretarica i rekla da neće sa mnom da razgovara", poručio je dodavši da misli da trebaju sjesti da porazgovaraju i tako relaksiraju odnose.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )