FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Bratuncu da traži od predstavnika Srba iz Srpske da se povuku iz rada Parlamentarne skupštine BiH dok se ne riješi slučaj zloupotrebe parlamenta BiH od poslanika koji su poslali pismo Generalnoj

"Neće nam pomoći interna istraga, to ne znači ništa. Ovdje je potrebno da dignemo glas zato što je njihov glas otišao u UN. Naš glas mora da se čuje, a on će se čuti. Ne možete i nećete nas ponižavati", poručio je Dodik.

On je istakao da Srbe ne interesuje BiH u kojoj nisu ravnopravni.

"Kako je moguće ako mi govorimo o našem statusu da se odmah dignu svi i kažu: `Kakav referendum? Ne može to!`, a kada im Bakir Izetbegović kaže treba ukinuti entitete i napraviti pet regija, onda je veoma blaga i američka i britanska reakcija i EU, i svi ćute o tome. Znači, to vam je namjera. Naravno da smo pismeni i da znamo", rekao je Dodik.

Dodik je danas u Bratuncu, tokom obilježavanja 23 godine od velikog srpskog stradanja u okolini Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine, napomenuo da Srbi treba da se okupe ne samo u sjećanju nego i u političkoj borbi za jačanje njihovog statusa koji garantuje Dejtonski sporazum.

"Mi ne tražimo ništa više od toga nego što je zapisano u Dejtonskom sporazumu", istakao je Dodik.

Dvadeset pet poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH uputilo je pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome su naveli da podržavaju britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici.

Tim povodom je otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću uputio poslanik Denis Bećirović u kojem, između ostalog, tvrdi da 25 poslanika Predstavničkog doma predstavlja oko 60 odsto ovog doma.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )