FOTO: null

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je neprimjerenom činjenicu da su on i SNSD bili glavne teme na izbornoj skupštini SDS-a, koja je završila usvajanjem deklaracije koja se odnosi na deklaraciju SNSD-a.

Dodik je naglasio da nikada nijedna politička partija na svom izbornom skupu nije reagovala na drugu političku partiju, već na društvena pitanja.

"Iz neke patološke potrebe, SDS se usmjerio na to", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i dodao da SDS ne bi tako reagovao da je pročitao deklaraciju SNSD-a.

On smatra da je SDS-u to nametnuto, te da se svakodnevno od Bošnjaka može čuti da ne treba provoditi referendum o statusu i samostalnosti da ne bi bili izazvani bezbjednosni problemi.

"SNSD nije donio deklaraciju koja se odnosi na politiku SDS-a. Bavimo se državotvornim pitanjima. Deklaracija SNSD-a je politički dokument i poziva se na politički proces, a ne na neku oružanu i nasilnu borbu", istakao je Dodik.

On je rekao da Srpska ne treba da odustane od prava na samoopredjeljenje samo zato što neko prijeti iz Sarajeva.

"Zar je politički čin djelovanja SDS-a upravo strah koji je pokazao na taj način", upitao je Dodik.

On je pojasnio da je deklaracija SNSD-a donesena uz procjenu vremena koja dolaze, ali i uz ocjenu onoga što je bilo, prije svega, značajnog obima oduzimanja nadležnosti.

"Republika Srpska nema razloga za nezadovoljstvo u BiH u kojoj se poštuje Ustav i ustavna pozicija Srpske, ali ona je značajno degradirana", konstatovao je Dodik i istakao da Srpska ne smije dozvoliti više nikakvo oduzimanje nadležnosti, niti treba da odustane od borbe za povrat već oduzetih nadležnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )