FOTO: Glas Srpske

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je nakon sastanka sa funkcionerima HDZ-a BiH u Istočnom Sarajevu da postoje svi uslovi za raspodjelu sredstava MMF-a i da bi to trebalo konačno da bude učinjeno.

Dodik je rekao da su ispoštovane sve procedure, ali da su sredstva još uvijek blokirana jer se u Federaciji BiH ne poštuje dogovor o raspodjeli te podsjetio je da prema tom dogovoru, 38 odsto sredstava pripada Republici Srpskoj, 62 odsto Federaciji, te da oba entiteta po pola procenta izdvajaju za distrikt Brčko. 

On je istakao da guverner Centralne banke BiH nema nijedan razlog da sredstva ne raspodijeli u skladu sa Pismom namjere.

“Mislimo da je ovo nepotrebno i da dodatno usložnjava odnose u BiH i da BiH gubi kredibilitet jer je novac tražila hitno a on sada stoji blokiran” istakao je Dodik

On je pozvao Centralnu banku da izvrši raspodjelu sredstava.

Nakon sastanka Dodik je rekao da je razgovarano o dugogodišnjoj saradnji dvije stranke.

“Ona je dobra i nije usmjerena protiv bilo koga trećeg. Pokušavamo riješiti sva otvorena pitanja i probleme koji se javljaju”, rekao je Dodik.

Sastanku su pored Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH prisustvovali i članovi delegacije SNSD-a Zoran Tegeltija i Nikola Špirić, te Vjekoslav Bevanda iz HDZ-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )