FOTO: null

Predsjednik RS Milorad Dodik posjetio je Јoku Milovanović u Loparama, majku tri poginula borca VRS .Ova starica, kojoj su 84. ljeta, uselila se krajem februara ove godine u novu kuću površine 42 metra kvadratna, čiju je izgradnju finansirao kabinet predsj

Topao zagrljaj i srdačan doček predsjednika Dodika. Majci heroini - Јoki Milovanović pao je teret sa srca. U novom domu ima sve, a od Doma zdravlja, apoteke i prodavnice više je ne dijele kilometri. Skućila je i unuku mezimicu koju je othranila, a koja danonoćno bdije nad njom.

Baka Јoka izrodila je desetoro djece . Od sedmorice sinova, rat su preživjela četvorica. Iza Đoje i Miodraga koji su poginuli zajedno na majevičkom ratištu, ostalo joj je troje unučadi. Najmlađi sin Tripun nije uspio da se oženi. Poginuo je noć uoči svadbe. Rane bole, ali tješi je, kaže,  činjenica da nije zaboravljena.

Vlada Srpske brine o boračkoj populaciji, koja je dala najvrednije za RS. Do sada je, ističe Dodik, oko 6.000 porodica dobilo stanove.

Јoka je jedan od aktera dokumentarnog filma "Djeca" u produkciji RTRS-a , u kojem pored nje svjedoči još troje preživjelih roditelja - Mileva Lazarević, Mileva Župić i Marinko Bjelice koji su u Odbrambeno otadžbinskom ratu izgubili za njih najvrjednije, djecu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )