FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je Huseinu Kavazoviću da Islamsku vjersku zajednicu u BiH konačno registruje kao partiju i otvoreno kaže da mu je program politički islam, pa da onda budemo načisto s kim imamo posla.

Nema smisla kriti se iza vjerske organizacije, a ponašati se kao političar i, od skora, kao i vojskovođa. Nijedna crkva u BiH se ne miješa u politički život i to očekujemo i od Islamske vjerske zajednice, rekao je Dodik.
 
Na pitanje da prokomentariše saopštenje Islamske vjerske zajednice u BiH u kojem su naveli da “mir ne ugrožava Kavazović, nego Milorad Dodik”, predsjednik Srpske je naglasio da umjesto izvinjenja, što je najmanje što bi bilo prikladno nakon izjava Huseina Kavazovića, Islamska vjerska zajednica u BiH nastavlja sve agresivnije da promoviše netoleranciju, ugrožavajući mir.

– To samo potvrđuju da su moje ocjene o djelovanju Huseina Kavazovića tačne. Biti vjerski lider a uopšte pominjati oružje u kontekstu sukoba za svaku je osudu i preispitivanje – istakao je Dodik.

On je naglasio da ohrabreni podrškom američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija iz Islamske zajednice nastavljaju sa neprimjerenom retorikom i pišu saopštenja koja se ne razlikuju od stranačkih.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )